Alapítványunk kiemelten fontos célcsoportja a fiatalok, elkötelezettek vagyunk közéleti, kulturális és társadalmi fejlődésük elősegítésében. Szeretnénk minden téren támogatni őket, ezért hoztuk létre a Vállalkozz-Rá! elnevezésű programunkat, amellyel az első vállalkozás indításában gondolkodó fiatalokatkívánjuk támogatni.
Felmérések szerint a magyar fiatalok mindössze egyharmada érzi magát képesnek arra, hogy vállalkozóvá váljon, ám még közülük is sokan félnek belevágni. A megfelelő pénzügyi ismeretek megszerzése, a döntéshozói készség elsajátítása alapvető fontosságúak azok számára, akik maguk szeretnék irányítani saját vállalkozásukat, emellett az elszántság, a kitartás, a nehézségek közepette is működő problémamegoldó szemlélet is kritikus.
Vállalkozz rá! programjában a Jövő Uniója Alapítvány célja, hogy a szervezett előadások, beszélgetések során egy olyan platformot hozzon létre, ahol a vállalkozásindítást fontolgató fiatal felnőttek már befutott üzletemberek tapasztalataival felvértezve egy lépéssel közelebb kerüljenek célkitűzésükhöz.
Tartottunk már előadást uniós vállalkozási ismeretekről és lehetőségekről, szerveztünk kötetlen beszélgetést évtizedek óta vállalkozó cégvezetőkkel, de Motivációs napunkon személyes történeteket is hallhattunk már arról, hogyan lehet a legnehezebb helyzetekben is kitartónak maradni.
„Az okos ember más hibájából tanul. Ezért nagyon hasznos ez a rendezvénysorozat a vállalkozó kedvű fiataloknak. Láthatják, hallhatják azok rögös útját, akik – sok esetben – ma már egy-egy multi vállalat tulajdonosának tudhatják magukat. Vállalkozásban tapasztalt meghívott előadóink elmesélik azt is, hogy mire érdemes figyelni, hol lehetnek a buktatók. Senki nem született sikeresnek, mindenki hibázott már és többször újra kezdte. Ugyanakkor a pozitív példák köztünk élnek és az ő történeteikből sokszor meríthetünk erőt, vagy ötletet.” – Tardi Tamás Jövő Uniója Alapítvány kuratóriumának elnöke
Meghívott előadóink releváns tapasztalattal rendelkeznek egy vállalkozásindítását és vezetését illetően, így a programjainkon résztvevő vendégeink olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, ami nagyban hozzájárul későbbi sikerekhez.
Amennyiben programunk felkeltette érdeklődésed, kövesd figyelemmel a honlapunkat, hogy a következő előadáson Te is részt vehess!